Hypnose bij Trauma/misbruik en/of vaginisme


Wanneer je in je verleden iets heftigs mee hebt gemaakt kan het dat je dit de rest van je leven met je meedraagt. Je hebt geleerd op een zekere manier te reageren en wanneer je in een situatie komt die je doet denken aan je verleden kan het dat je lijf over lijkt te nemen, of je niet meer bij je emoties kan.

 

In mijn praktijk krijg ik regelmatig slachtoffers van narcisme en/of misbruik. Vaak ervaren cliënten ook een zekere lichamelijke reactie. Dit kan bijvoorbeeld spierspanning, vaginisme of pijn zijn. Ik krijg vaak de beschrijving dat men zich moe voelt, of het gevoel te hebben dat ze in een ander lijf leven. 

 

Wat er met trauma gebeurt is dat je lijf een harde les leert in het verleden. Deze les wordt direct doorgezet naar het onderbewuste. Stel je bent ooit beroofd. In dit scenario gebeurde het in het donker door een lange man. Gevolg steeds als je een lange man ziet voel je nu angst, of je bent nu bang voor donker. Jouw lichaam en onderbewuste proberen je veilig te houden. In het verleden heeft je onderbewuste geleerd dat lange mannen en donker gevaarlijk zijn. Dus blijf je dit gedrag ook doen, angst, misschien agressie terwijl het je niet meer dient. Daarnaast kan het trauma je allerlei gewoontes geven 'coping' die je leven bemoeilijken. Wanneer dit niet aangesproken wordt zal het ongewenste gedrag alleen maar verstreken. 

 

Daarnaast kan trauma dus in het lichaam gaan zitten, bijvoorbeeld vaginisme, het te veel aanspannen van de bekkenbodem als gevolg van seksueel misbruik. Echter kan Vaginisme ook ontstaan uit een angst mensen toe te laten, of een angst los te laten. Ook dit is iets wat opgelost kan worden door hypnose. Zelf ben ik het levende bewijs hiervan. De beste behandeling is de combinatie van hypnotherapie en een bekkenbodem fysiotherapeut. Ik heb een aantal zeer goede therapeuten in mijn netwerk dus kan je ook zeker helpen met een doorverwijzing naar een bekkenbodem therapeut. 

Ervaar je veel (oude) pijn klachten, kijk dan ook eens bij het tabje OldPain2GO

 

Tijdens de hypnose voor behandeling gaan we naar de oorzaak van het probleem toe. Regressie heet dit. we gaan dan het trauma beetje bij beetje aanpakken en verwerken. Ieder trauma is uniek, ik kan met veel trauma helpen, echter hanteer ik bij trauma werk wel altijd een aparte intake. Dit omdat ik het belangrijk vind goed te overleggen hoe ik je kan helpen. Hierin zal ik altijd eerlijk zijn, wanneer het trauma beter behandeld kan worden door een psycholoog zal ik ook gelijk doorverwijzen. 

 

Dit is geen behandeltraject waar ik een hoeveelheid sessies bij kan noemen, dit omdat het afhankelijk is hoe gevoelig jij bent voor de hypnose, en hoe sterkt de oorzaak van jouw probleem is. Ik kan je wel beloven dat ik alles in mijn mogelijkheden zal doen je te ondersteunen of te zorgen dat je goed doorverwezen wordt. Samen kunnen we dit aan. 

 

Meer weten? Neem gerust contact op via de contact pagina.