Relatietherapie en koppel coaching


Wanneer je verliefd bent gaat een relatie van zelf. Je investeert in elkaar, hebt respect voor elkaar en kan (door blinde liefde) elkaars minder hebbelijke kanten negeren. Het is wanneer die verliefdheid weg ebt dat het werken begint.

 

Het leven is dynamisch, druk en soms verlies je elkaar in die drukte. Je deelt een huis, heb misschien kinderen, werk, hobby’s maar wat heb je nog samen. Dan is het moment om te gaan evalueren wat jullie hebben, willen jullie verder met elkaar, dan moeten jullie het gesprek aan. Soms is dat lastig om zelf te doen. Jullie onderbreken elkaar, en het is lastig aan de ander uit te leggen wat je bedoelt. Irritatie stapelt op. Je zou het liefst terug willen naar dat moment dat je alles van elkaar kon hebben. Dit is het moment dat je een therapeut inschakelt. 

 

Een mediator die jullie helpt elkaar te horen, te verstaan en met elkaar te groeien naar een oplossing. Door weer met elkaar in gesprek te gaan kun je nader tot elkaar komen en samen met de therapeut werken aan het oplossen van jullie relatieproblemen. Het klinkt nu misschien gek of ver weg, maar je zult merken dat al met een aantal sessies relatietherapie jullie weer echt in gesprek komen en problemen overwinnen.

 

Ik geeft deze therapie zowel individueel als voor stellen. Soms is het prettig om eerst alleen je verhaal kwijt te kunnen voor je in gesprek gaat met elkaar. Dat kan. Ik kies geen kant, ik heb geen vaste uitkomst in mijn hoofd. We werken samen naar een goeie oplossing waar iedereen gelukkig van wordt. 

  

Hoe gaat het ter werk?

Allereerst moet er besloten worden willen jullie individueel, Samen of een combinatie willen. Mijn voorkeur heeft het laatste. Waarbij ik een aantal keer met jullie individueel spreek. En we daarna met zijn allen gaan kijken hoe we verder kunnen. Let op ik zeg hier bewust geen aantallen. Dit omdat relatietherapie voor elk soort verstoorde relatie kan worden ingezet. Ook familie, vrienden, buren of werkgerelateerde contacten. 

Als je een afspraak bij me boekt is het daarom belangrijk aan te geven wat jullie onderlinge relatie is. Hoeveel mensen er betrokken zijn en wat de ideaal situatie is. 

 

Na het maken van een afspraak komen jullie langs voor een intake. Ik doe dit tegelijk met alle betrokken partijen. Dit omdat ik het belangrijk vind om met zijn allen de wens om door te gaan uit te spreken. Ik wil van iedereen een concreet einddoel hebben. 

 

Hierna gaan we de afspraken inplannen. Meestal start ik met het inplannen van 10 sessies (een minimaal van 5 is geadviseerd). We overleggen hoe vaak en of dit individuele of gezamenlijke of individuele afspraken worden. Opnieuw alles gaat bij mij in goed overleg.