Hypnose bij angst en/of onzekerheid


Wanneer je dagelijks leeft met angst, belemmeringen ondervindt die voor jou misschien heel normaal zijn geworden. Denk aan angst voor kleine ruimtes, vliegangst en angst voor spinnen. Maar ook faalangst, examen angst en angst minderwaardig te zijn kunnen levens dominerende angsten zijn. Dat zijn dingen waar je vanaf wilt toch? Ook onzekerheid wat vaak ten grondslag ligt aan veel angsten is op zijn zachts gezegd buitengewoon irritant. 

 

Maar hoe kan Hypnotherapie jou van helpen? Hypnotherapie is een therapievorm die werkt op het onderbewuste. Het deel van ons brein waarin wij gevoelens, herinneringen en ook angsten opslaan. In hypnose kunnen wij bij die delen van het brein, waar je normaliter niet bij kunt. Hier gaan we ze oplossen.

 

Veel angsten en ook onzekerheid hebben een oorzaak in het verleden. Soms is het overgenomen angst van een van je ouders of een ander familielid. Regelmatig ligt er een trauma aan ten grondslag. Soms herinneren we dit trauma, Dan gaan we in Hypnose zorgen dat je het trauma als minder heftig ervaart, waardoor je ook de angst als minder heftig zult ervaren. Maar vaker ligt er een ‘trauma’ in jou verleden waar je je niet eens bewust van bent. Nu klink trauma heel zwaar, maar het kan zo simpel zijn als een slechter ervaring als kind. Bijvoorbeeld, in mijn praktijk

 

Behandelde ik een dame zie angst had voor katten, ze kon zich niet herinneren een slechte ervaring gehad te hebben met katten. In hypnose kwamen we erachter dat ze als klein kindje van 2 in de speeltuin aan het spelen was, ze zag een kat en ging erachteraan. De kat vond dit niet leuk en heeft haar gekrabd. Als kind van twee wordt dit direct opgeslagen als. “Pas op, katten zijn levensgevaarlijk” bedenk je hierbij dat een kat voor een klein meisje van twee een flink formaat heeft. Een beetje vergelijkbaar met een tijger nu. Niet gek dus dat deze herinnering eigenlijk “verkeerd ”aan een emotie gekoppeld is. De inzage in waar de angst ontstaan is vaak genoeg voor een cliënt om over de angst heen te komen. 

 

Hetzelfde geld voor onzekerheid, ook dit heeft een grondslag. Ik ga met jou op zoek naar waar jouw angsten vandaan komen. Geen zorgen je bent volledig veilig in mijn hypnose stoel. Er kan niets gebeuren. We werken aan een probleem en dat terwijl jij gewoon aan het ontspannen bent.

 

Wil jij ook van je angst of onzekerheid af? Neem dan nu contact met me op via de contactpagina.