Verbonden met de wereld

Water en vuur, reikend naar elkaar. Zo kan het soms voelen om in gesprek te zijn met iemand die beiden je tegenpool en je gelijkenis is. Ik hoor wel eens om me heen, hij of zij is mijn soulmate.

 

Maar soulmate wat is dat dan? Mensen beschrijven iemand waar ze lang mee samen zijn of iemand die ze volop lijkt te begrijpen als een soulmate. Dat kan een partner, of vriend(in) zijn. Prachtige gedachte vind ik het.

 

Ik ben enorm voor een diepe connectie aangaan met mensen (en dieren). Maar ik geloof NIET dat er slechts een select groepje mensen is waarmee dat kan. Ja ik geloof in soulmates zeker. Ik heb er ongeveer 7,53 miljard. Ken ik ze allemaal? Nee. Begrijp ik ze allemaal? Zeker niet. Wil ik ze allemaal begrijpen? Nou nee echt niet. Ik hoor je denken maar wat probeert die rooie dan te zeggen?

 

Ik ben van mening dat ieder mens gelijk is, Ieder mens heeft een set vaardigheden, Ieder mens heeft valkuilen, uitdagingen en onhebbelijkheden. Het enige wat we kunnen doen is proberen begrip te hebben voor elkaars standpunt. Want of we nu willen of niet, we zijn allemaal dezelfde soort. Soulmates dus.

 

Voor je boos wordt sta even stil. Laat dit bezinken. Je bent verbonden met de Aboriginals, de indianen maar ook met president Trump. Dan begrijp je misschien ineens waarom er veel oervolken juist nu kiezen voor geweldloos protest. Het enige wat ze vragen is: "zie me en hoor mijn standpunt. Erken me als mens, erken mijn heilige plek." Want deze mensen die peaceful protesten begrijpen dat we allemaal dezelfde lucht ademen. Allemaal verbonden zijn of we nu willen of niet. En hoe dichter je bij jezelf komt hoe meer je zal voelen dat je verbonden bent en hoe makkelijker het wordt om een ander te begrijpen, ook al doet men soms onbegrijpelijke dingen.

 

Laat iemand anders jouw manier zien, vredig en liefdevol zonder op te dringen, want we kunnen van elkaar leren. Iedereen heeft wijsheid die een ander nog niet heeft.

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0