Mijn passie

Het verhaal van mijn passie:

Praktijk Droomloper bestaat vandaag 3 jaar. Ik wist voor ik begon als lang dat ik als therapeut wilde werken, ik had meerdere opleidingen afgerond in deze hoek, maar had geen idee waar ik moest starten. Ik liet me tegen houden door angst. "Maar wat nou als..."

Ik werkte op dat moment als docent, mentor en vertrouwenspersoon op een VMBO school. Een baan die ik op dat moment 10+ jaar deed. Stabiel, voorspelbaar en 'best ok' maar was ik gelukkig in wat ik deed? Zeker niet. Zeker als de wintermaanden voor de deur stonden moest ik mezelf naar mijn werk slepen. Ik deed mijn werk voldoende, maar omdat ik mijn passie miste was het allemaal wat matig.

Naast mijn baan, In de avonden, begon in te werken als therapeut, ik vondt het heerlijk en kwam met energie uit een consult. Maar de volgende ochtend moest ik weer naar mijn gewone werk. Ik werd steeds verdrietiger er moest iets veranderen.

Op een dag zat ik in gesprek met een goeie vriendin, ze is ook therapeut en directeur van een succesvol bedrijf, wat ze zelf van de grond heeft opgebouwd. Ik had altijd het gevoel dat dat voor mij compleet onhaalbaar was. Tot ze me haar verhaal vertelde. In een crisis zei ze haar baan op, om te gaan doen wat ze wilde doen en dan vooral vertrouwen hebben, want het komt goed.

Ik kan geen mooi verhaal vertellen over dat ik daarna gelijk het licht zag. Nee, ik ben nogal eigenwijs aangelegd en dacht het gewoon te kunnen blijven combineren. Praktijk Droomloper kreeg wel steeds meer vorm, en afgelopen maart stond ik voor een keuze. Ik zat met een paniekaanval hyperventilerend in de douche. Twee banen, een zware sociaal psychologische studie en een gezin. Te veel dus.
Dat moment, was een apsolute low voor mij. Zeker toen kort daarna een dierbare vriend overleed, was voor mij het signaal dat je het leven moet grijpen zoals het komt.

Ik heb mijn baan opgezegd, wetende dat dit financieel gevolgen zou hebben, mijn angsten in de ogen kijkend ben ik 100 procent gegaan voor praktijk Droomloper, mijn droom.

En wat mijn vriendin me ruim een jaar eerder had verteld werd ook mijn verhaal. Ook ik heb nu een succesvol bedrijf, en doe waar ik van hou, mijn passie.

Reactie schrijven

Commentaren: 0