Jezelf aan een ander geven

Waneer ben je jezelf, als je alleen bent? Of heb je iemand anders nodig om compleet te zijn? En hoe veel van jezelf blijft er in tact als je jezelf aan een ander geeft? Dit zijn levensvragen die ik mezelf dagelijks stel.

Hoe ik het zie: Ik ben mezelf, onaangepast, soms leen ik mezelf fysiek uit, soms leen ik mezelf mentaal uit. In deze gevallen ga je op in het moment.

 

Druk op werk want die deadline moet nog gehaald worden, dus overwerken. Of tijdens een sportwedstrijd, het team rekent op je dus je gaat over je eigen grenzen. Je legt jezelf dan even buiten jezelf, aka je leent dat stuk van jezelf even uit. Volg je me nog? Jij staat op dat moment niet centraal, maar jou skills, je vaardigheden. Niet wie je bent maar wat je doet staat centraal.

 

Deze momenten zijn onvermijdelijk. Wil je leven in een samenleving zul je altijd een stukje van jezelf moeten inleveren, wil je tot da samenleving behoren. Maar alle andere momenten kun je dicht bij jezelf blijven. Wat ik zelf voornamelijk zoek is een connectie met mensen, dieren en de wereld om de heen. Een connectie in respect. Waarbij ik, ik ben, en jij, jij bent. Alles is goed.

 

Ik krijg nog al eens teug van cliënten. "Het is zo fijn, ik voel me hier helemaal niet veroordeeld, ik kan hier gewoon mezelf zijn, je probeert me niet te fixen" Dat klopt. Ik ga er namelijk van uit dat je dat zelf wel gaat doen als je dat wil. Ik kan dingen niet voor je oplossingen, ik kan je alleen maar tools aanreiken. De oplossing weet je al, vaak niet bewust, maar je hebt hem wel al.

 

Ik help je met je innerlijke stem te praten. In je kracht te gaan staan. Vanuit daar kun je dan opnieuw connectie aan gaan. Zo wordt je steeds zekerder van wie je bent, en zul je ook steeds meer mensen aantrekken die eigen zijn, zichzelf zijn. Jullie kunnen dan naar elkaar in respect en acceptatie handelen. Want jij kan niet beledigd worden als je jezelf bent, je grenzen aan geeft en weet dat jij genoeg bent.

Jouw echte zelf, is genoeg, je hoeft je dan niet meer altijd aan te passen en weg te geven. Dat bewaar je dan voor special occasions.

Fijne woensdag!

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0