Eigenliefde

Heb jezelf lief voor je jouw liefde met een ander deelt. Je kan immers niet de volle potentie van liefde ervaren als je niet van jezelf kunt houden.

 

Daarmee bedoel ik niet dat jij niet van jouw partner(s) kunt houden, natuurlijk kan jij onvoorwaardelijk van anderen houden, maar je verplaatst daarmee de liefde naar buiten jezelf. Is die liefde wel EERLIJK voor jezelf en voor de ander?

Ik maak het wat concreter. Ken je dat, je partner geeft je een compliment en jij hoort het niet eens? Of je gelooft niet wat hij/zij tegen je zegt? Al zijn die woorden nog zo teder uitgesproken, de boodschap komt niet aan.

 

Dit gaat niet alleen over de liefde van jouw partner(s). Maar ook van vriend(in)en, familie en collega's. Denk aan. "Hay wat zie je er goed uit!" En jij antwoord "Ik? O ja dat is de Make-up hoor." Herkenbaar?

 

Bedenk je dan eens dat je niet alleen jezelf daarmee te kort doet, maar ook jouw partner, familie, vrienden en collega's. Door niet van jezelf te houden geef je hen geen ruimte om die liefde te bevestigen.

 

Maar hoe doe je dat dan? Wel van jezelf gaan houden? Ik kan hier geen kant en klare formule voor geven, het is ook geen proces wat je in een dag doet. Maar geen zorgen het kan wel! Begin met elke dag iets liefs tegen jezelf zeggen. Begin klein. Gewoon, voor het slapen gaan. Zeg in jezelf iets liefs als "Wat ben je mooi en wat heb je het goed gedaan vandaag". Je hoeft het niet te geloven, en het mag best gek klinken voor jezelf. In het begin voor jezelf en werk toe naar het hardop, of nog beter in de spiegel tegen jezelf zeggen dat je mooi, slim, goed etc. bent. Je gaat jezelf vanzelf geloven. Wat je dan aan het doen bent is affirmeren. Zo ga je elke dag steeds meer van jezelf houden.